Indira Ferrer-Morató, soprano
Antoni Mas, piano
La Principal de la Bisbal, cobla
Francesc Cassú, director

Espectacle nascut arrel d’una llarga amistat entre La Principal de la Bisbal i el duet format per Indira Ferrer-Morató i Antoni Mas – soprano i piano respectivament -. Les dues formacions s’uneixen per crear un projecte ambiciós de caire romàntic i nostàlgic, en el que s’apropa la música a tots els públics.
Què és la Prima Cobla?
La Prima Cobla és un projecte basat en la unió de dos elements puntals de la música del nostre país -l’havanera i la música per a cobla- per interpretar obres clàssiques i simfòniques de compositors romàntics de finals del segle XIX i principis del XX, com són Albéniz, Bizet, Granados o Enric Morera. La veu de la moderna Prima Donna s’escapa de l’orquestra simfònica per aixoplugar-se en el so de la cobla, buscant un innovador i característic timbre musical que agermana la veu lírica amb l’expressió més genuïna i representativa de la música catalana, i es pretén constatar que la veu lírica pot sustentar-se i fins i tot enriquir-se amb l’acompanyament musical de la més singular de les orquestres. De la fusió de tots aquests components, es treu cada formació del seu àmbit més pur per interpretar, de manera curosa i amb la màxima rigorositat, altres estils que no els són tan propis. Els arranjaments estan fets especialment per a l’ocasió, de la mà de dos grans coneixedors d’ambdues formacions, Francesc Cassú i Antoni Mas.
Un espectacle diferent i proper
La formació de cobla a l’escenari deixa de ser l’habitual per donar protagonisme a l’excel·lent veu de la soprano, on recau la gran majoria del pes de l’espectacle, magistralment acompanyada al piano d’Antoni Mas i la cobla La Principal de la Bisbal. És un espectacle dirigit a tots els púbics, a qui li agradin les coses innovadores, als amants de la música clàssica, a qui els agradi el so de la cobla i als incondicionals del repertori català…

Qui és Qui?

Indira Ferrer-Morató, soprano
De procedència hindú, va créixer a Palafrugell on va rebre les primeres nocions musicals a l’Escola Municipal de Música “Rita Ferrer”. Va realitzar la carrera de cant sota la direcció de la soprano Mercè Puntí a Barcelona. Va afermar la seva base tècnica seguint els consells de la gran soprano Montserrat Caballé i també va fer cursos magistrals amb artistes de prestigi com: Emma Kirkby, Dalton Baldwin, Alejandro Zabala, Joyce Fieldsen o Ricard Alonso. El seu debut escènic va tenir lloc en el Gran Teatre del Liceu encarnant a la dona hindú Indira, rol principal femení a l’òpera El hombre del paraguas, del compositor i director Joan Martínez Colás, basada en la vida de Vicenç Ferrer. Ha cantat en gires per diferents ciutats alemanyes acompanyada d’orquestres com l’Orquestra Ciutat de Tourún, Orquestra de cambra de París o Orquestra de cambra Ciutat de Roma.
Antoni Mas, pianista
Nebot del popular autor Francesc Mas Ros. Ha estat director de la Caravana, Marina, Maravella i Selvatana. Com a compositor i pianista, acredita seixanta-tres títols enregistrats i diversos premis. També ha publicat disset treballs discogràfics i videogràfics com a director. Ha estat president del Sindicat de Músics de Girona, president de la Societat Cooperativa Músics de Catalunya, president de l’Associació Cultural MusiCat, fundador i gerent del Grup de Gestió MusiCat i president de la Unió de Músics de Catalunya. Actualment forma part del Consell Directiu de la Sociedad de Artistas de España (AIE)
Francesc Cassú, director
S’inicia al món de la música de la mà del seu pare, Josep Cassú i als sis anys comença els seus estudis musicals al conservatori de música de Girona, amb Josep Viader i Àngels Alabert. Culmina els seus estudis superiors al Conservatori de Música del Liceu a on obté la titulació superior, i treballa la vessant de direcció d’orquestra amb el mestre Joan Lluís Moraleda. L’any 1992, amb només 26 anys, assumeix la direcció de La Principal de la Bisbal. Ha dirigit també l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Com a compositor ha destacat en la vessant de sardana de concert i obres per a cobla, havent estrenat al Gran Teatre del Liceu, a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana.
logo principalLa Principal de la Bisbal
Premi Nacional de Cultura 2014. Cent vint-i-sis anys després del seu naixement en plena Renaixença, continua duent a terme una tasca fonamental per a l’expansió i el coneixement de la música tradicional i aporta un llegat musical que l’ha convertit en referent musical de primera fila. Pel fet de ser expressió de la Catalunya cívica, el president Francesc Macià li atorgà el títol de cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, que li fou restituït després de la dictadura amb l’arribada de la democràcia.