Principal en DansaIntèrprets, La Principal de la Bisbal
Club de ball esportiu, El Doll
Coreografies, Cels Fort
Direcció musical, Francesc Cassú

principaldansa4Aquest espectacle vol reivindicar el Ball de Saló tradicional, aquell que escolta i viu la música amb el so de la nostra cobla. També les festes majors de tota la vida, les dels nostres pares i els nostres avis. La Principal en Dansa us proposa fer un recorregut per l’aventura creativa i formal de la dansa del segles XIX i XX.

principaldansa1Al segle XIX apareix l’envelat i els repertoris de ballables de parella. Al llarg d’aquest segle van arribar balls de procedència europea, com el vals, la polca i la masurca. Al XX, la cultura nord-americana va aportar el foxtrot, el xarleston, el swing i, més endavant, el rock and roll i el twist. Amèrica del Sud i el Carib van incorporar el tango, la rumba, la samba, el txa-txa-txa, el bolero i el mambo… Però, més que una cronologia fins a la dansa actual, aquest espectacle convida a endinsar-vos en un viatge de ball i música.

principaldansa3L’encarregat de totes les coreografies és, Cels Fort: Professor diplomat per l’AEPBS, entrenador de ball esportiu de la més alta categoria, Jutge de categoria internacional per la WD&DSC i membre de la Comissió Tècnica de la AEBDC. Actualment és President del Club de ball esportiu de Quart, El Doll. En Cels Fort va representar l’Estat als campionats d’Europa i del Món de Balls Standard de l’any 1999, ha sigut 2 vegades campió de Catalunya de Balls Standard i finalista al Campionat d’Espanya, va fer de Jutge als programes de TV3: Bojos pel Ball i Dóna’m una pista, i ha realitzat nombroses  exhibicions de Ball per a molts pobles i ciutats de Catalunya.

La part musical, va a càrrec de la Principal de la Bisbal. Consolidada com la cobla catalana de més prestigi -és també la Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya-, la Principal ha obtingut un gran nombre de guardons, com ara la Creu de Sant Jordi, i s’ha convertit en una autèntica ambaixadora de la cultura catalana arreu.

músics i dansaires