Un concert amb música d’abast popular

logo serenats.cat“La serenata solia contenir tres peces principals. Primer, un himne, posat a cavall d’una música masculina i vibrant. Després, una barcarola, plena de tendresa, d’enjogassament i de moviments cordials. (…) La serenata s’acabava amb una peça de circumstàncies, generalment viva i repicada. Era el comiat. Després de les ovacions i dels visques indispensables (…)”. Josep Pla. Del llibre El meu país. OC volum 7. Edicions Destino, 1968.

serenata.cat

Serenata.cat

La Principal de la Bisbal es complau a oferir-los una proposta de concert centrada en música popular, tant d’autor com tradicional. Aquesta iniciativa ofereix la possibilitat d’aconseguir una actuació a un preu més assequible que el concert líric de festa major, gràcies a un format més senzill i ràpid. Al programa hi trobem diferents estils: obres líriques, temes standard, cançons populars, nova cançó i música instrumental dels nostres clàssics. Un repertori que sens dubte reflecteix l’esperit del nostre país així com la diversitat d’estètiques de la seva música.
Aquesta proposta de concert sorgeix del projecte “La Principal acústica” amb el qual, La Principal de la Bisbal vol rememorar els històrics concerts de finals de segle XIX, anomenats popularment LES SERENATES. L’objectiu però, no és mostrar les obres més representatives dels antics concerts de Festa Major, sinó renovar i actualitzar aquest format de concert totalment acústic en formació de cobla. De tal manera que el públic pugui apreciar, tant l’evolució de l’estil de l’orquestra, com la directa relació entre els músics i les quatre veus solistes.
Per aquest concert, La Principal de la Bisbal presenta les peces musicals més belles escrites per a orquestra de vent, i les obres líriques de gran dificultat per a les veus solistes. Tot sota la direcció de Francesc Cassú.

Serenata.cat