Fran Devesa

 

En el càsting celebrat durant els mes de novembre va resultar elegit per unanimitat el cantant Fran Devesa, per tal de cobrir la plaça vacant de tenor de la Principal de la Bisbal.
Prèviament ja s’havia fet la primera fase del càsting, amb una selecció segons currículum artístic i gravacions.

 

Biografia de Fran Devesa


Fran2El 1992 inicia la seva formació musical al TALLER DE MÚSICS de Barcelona, animat pel seu amic i trompetista valencià, Gonzalo Álvarez. Va estudiar llenguatge musical i cant de la mà del cantant i mestre Xavi Garriga, alhora que es va allistar en el cor del centre, començant així una infinitat d’actuacions i donant-li l’oportunitat de pujar per primera vegada a un escenari. Ben aviat, Xavi Garriga li proposa formar part del grup que va muntar, una formació a capel·la per a versionar temes de Ray Charles. Xavi Garriga & The Garrigets li va donar també l’oportunitat d’actuar en molts clubs de jazz de Barcelona: Luz de gas, Sala Bikini, Nick Havanna, La Boitte, El Llantiol, Frank Dubé Club, Jazz Cava de Terrassa, ABC, El cafè de Belgrad, etc. Paral·lelament, ha treballat amb diverses orquestres, entre les quals destaquen la Big Band Cotton Club, amb actuacions en el Gran Casino de Porto ( Portugal ), en diverses ciutats de la geografia espanyola i en sales de ball de Barcelona com Sutton, Imperator, Sala Època, Tango, Niça, El Gran Envelat, etc… Ha gravat diversos discos de covers. El 2004 va formar part del grup Nakever, amb qui va gravar un cd, amb música del mestre pianista Antoni Olaf Sabater, que li va donar l’oportunitat de posar lletra a algunes cançons com Sin culpables, un bolero d’aquest treball.

CINEMA
Interpretacions per DISNEY: El rey Leon 3, ”Clàssics DISNEY” com Dumbo, etc (versió en català). Per DREAMWORKS -la productora d’Steven Spielberg- la pel·lícula: El príncipe de Egipto.

Fran3TELEVISIÓ
El 1.996 i 1.997 “CANCIONES DE NUESTRA VIDA” (ANTENA 3), programa setmanal presentat per Francis Lorenzo. Durant el 1.999 i 2.000 “100 ANYS DE CANÇONS” de Tv3, programa setmanal presentat per Nina i Àlex Casanovas. El 2.001 “LES NOSTRES CANÇONS” de Tv3, presentat per Nina i Àlex Casanovas. Entre 1.999 i 2.000 “UN SEGLE DE CANÇONS” de CANAL 9, programa setmanal presentat per Lolita i Juan y medio.
L’any 2.000 “2.000 CANÇONS” de CANAL 9, presentat per Lolita i Juan y medio. Durant el 1.999 i el 2.000 “LA NOCHE ABIERTA” de TVE, presentat per Pedro Ruíz. Programa especial d’inici de temporada d’ANTENA 3, presentat per Jesús Hermida. Del 2.008 fins el 2.010 (amb prop de 500 programes) “EL PICÚ” de Canal 9, presentat per Maria Abradelo. Del gener del 2.010 fins el març del 2.010, cors a l’orquestra del programa “BUSCANT LA TRINCA” de Tv3.

Un comentari

  1. 27-8-2013

    Tot un artista.

Deixeu un comentari