Un aniversari ple de guardons

La Principal de la Bisbal tancarà els actes del 125è aniversari el pròxim mes de març, passat carnaval. Una temporada plena d’emocions, reconeixements, homenatges i actuacions memorables.

A banda de la roda de concerts programada en els auditoris més prestigiosos de Girona, Lleida, Andorra la Vella, Perpinyà, Manresa, Tarragona i Barcelona i que culminarà al Palau de la Música el 13 de gener, la Principal també ha rebut diferents premis de prestigi que vol destacar:

El 27 de maig, a la seu de l’AIE de Barcelona, es van atorgar els premis: “Tota una vida dedicada a la música” durant la pre-assamblea del 2013. Els premiats foren, el cantant Ramon Calabuch “Moncho” i La Principal de la Bisbal pels seus 125 anys d’història. Luis Cobos (president), Javier Cubedo (vicepresident) i Núria Feliu (vocal) foren els mestres de cerimònia. L’AIE (Societat d’Artistes Intèrprets o Executants d’Espanya) és una societat de gestió de drets d’autor que representa artistes intèrprets i executants. Durant l’acte la cobla també fou convidada per l’AIE a actuar a Madrid per celebrar l’efemèride.

El 9 de novembre, a la Sala Municipal d’Arenys de Munt, es va celebrar el lliurament oficial dels Premis Capital de la Sardana 2013. Entre els guardonats hi havia el director titular de la Principal Francesc Cassú, premiat amb la Medalla al Mèrit Musical i la cobla  Principal de la Bisbal guardonada amb el premi Continuïtat pels seus 125 anys d’història. Aquest acte estava organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular i comptava amb la col.laboració de l’Ajuntament.


El 16 de desembre, al Teatre Principal de Barcelona es varen lliurar els Premis ARC, organitzats per l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, en una gala que va servir per homenatjar el moviment musical de l’Ona Laietana. La Principal de la Bisbal va rebre el premi en la categoria de Millor Gira de Festes Majors – Orquestres de ball. Els Premis ARC són els guardons de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya. L’acte de lliurament dels mateixos suposa pel sector un punt de trobada entre artistes, professionals de la Cultura i les Arts, institucions públiques i mitjans de comunicació.


El fet que tots aquests premis són organitzats per federacions i entitats culturals, promotors artístics, intèrprets i formacions musicals, tècnics de cultura i diferents representants de la indústria musical fa una il·lusió especial. Però saber que són els mateixos companys de professió els que decideixen els guanyadors els fa encara més importants.

Moltes gràcies i per molts anys!!!

2 Comentaris

  1. 21-12-2013

    Amics tots de la Principal de la Bisbal:
    Enhorabona per els vostres grans èxits, reconeixements, homenatges i actuacions memorables i per últim el Premi ARC 2013 al tancar els actes del 125è aniversari. Sens dubte sou l’orquestra número 1 de Catalunya i reconeguda a nivell nacional. A més de extaordinaris músics sou unes grans persones. Al meu entendre, dubto que existeixi en l’actualitat una orquestra que es pugui comparar amb la vostra, pel que fa a la familiaritat de tracte entre vosaltres.

    Un amic de sempre

    GUILLEM POQUET

Deixeu un comentari