La nova formació

Comencem la temporada amb energies renovades, plena de nous projectes i il·lusions. Però, en primer lloc volem agrair de tot cor als músics que ens deixen tot el camí que hem fet plegats, anys d’actuacions memorables i records inesborrables. Joan Manel, Josep i Fran, us desitgem tota la sort i tots els èxits del món. Moltes gràcies per tot!!!
Tot seguit, La Principal de la Bisbal us vol presentar els nous components per aquesta temporada 2014/2015.
Malgrat la seva joventut, tots els músics tenen una àmplia experiència, són reconeguts i amb un gran futur artístic, aquesta és la seva trajectòria professional:

xavierXavier Benítez
Comença els seus estudis d’interpretació, l’any 1991, en el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya i més endavant els complementa en el Col·legi del Teatre a Barcelona. El 1992 inicia els seus estudis musicals a l’Aula Municipal de Badalona i simultàniament estudia veu i tècnica corporal a l’Institut del Teatre de Barcelona.
A poc a poc comença a encaminar les seves inquietuds artístiques en el camp de la música, estudiant cant modern amb Esteve Genís, logopèdia amb Salvador Casadevall, tècnica Alexander amb Nica Gimeno i cant líric amb Mercè Delclòs i Carme Lluc.  També realitza el postgrau de Rehabilitacions de Veus Disfòniques a l’Institut Superior d’Estudis Psicològics (ISEP).
La seva experiència professional es àmplia i diversa, des dels seus inicis amb l’Orquestra Eivissa, ha format part de l’Orquestra Maravella, Selvatana, Empordà Fusió i Setson. Ha treballat en sales de festes de Barcelona com Sutton, i amb grups com La Banda del Drac. L’any 2010 comença a col·laborar amb l’empresa A Tot Música fent l’espectacle Petita història del Jazz i l’adaptació de La Flauta Màgica de Mozart. Tambe ha format part de l’Orfeó Català fent repertori simfònic sota la direcció de Josep Vila, Salvador Brotons i Antoni Ros Marbà entre d’altres.
En l’apartat docent, des de l’any 2000 col·labora amb l’Escola de tècnics de so Microfusa. El 2004 obre 3ET – Escola de música moderna a Mataró, amb Francesc Moreno, on actualment dóna classe de cant.

GerardGerard Serrat
Nascut a Lloret de Mar l’any 1.991, va començar a estudiar música amb 8 anys a l’Escola de Música Santa Maria de Blanes. Al cap de poc temps, davant la falta de trombons a la banda de l’escola, va començar a tocar el trombó de pistons i tres anys més tard el fiscorn. El seu mestre durant aquesta etapa va ser Francesc Clà.
Amb 18 anys va anar a viure a Barcelona, on mentre cursava el Grau en Educació Primària (l’antic Magisteri) a la Universitat de Barcelona, va obtenir el Grau Professional al Conservatori Municipal de Música de Barcelona sota la supervisió dels mestres Miquel Badia i Gabriel Mateu. Actualment està cursant el Grau superior de trombó de vares al Conservatori Superior de Música del Liceu on és alumne de Gaspar Montesinos.
La seva trajectòria musical, és molt àmplia, amb només catorze anys va deixar la banda i la cobla de l’Escola de Música per anar a La Principal de Porqueres i després s’han anat succeint Cobla-Orquestra Cadaqués, Foment del Montgrí, Marina, Mediterrània i Cobla-Orquestra Montgrins on hi ha estat les dues darreres temporades.
Paral·lelament a aquestes formacions i més enllà del món de la cobla, cal destacar la seva participació en el grup de salsa 9son, a l’Orquestra Filharmònica de Catalunya o el grup Brass Greu dirigit pel mestre Gabriel Mateu.

JordiJordi Montasell
Nascut l’any 1985 a Mataró, població on comença els seus estudis musicals de solfeig i piano a l’edat de 8 anys. Ja amb 17 anys inicia els estudis de trombó de vares i de seguida entra al Conservatori Municipal de Barcelona on cursa tot el Grau Mig amb el mestre Miquel Badia. Al mateix temps també estudia la carrera de  Magisteri Musical a la Universitat de Barcelona. Un cop acabat el Grau Mig, accedeix al Conservatori Superior de Música del Liceu, on cursarà els estudis de Grau Superior amb el mestre Gaspar Montesinos i on es llicencia l’any 2011. L’any 2010 és guardonat amb una Beca Erasmus i durant un curs té l’oportunitat d’estudiar al Royal Welsh College of Music de Cardiff amb el mestre de trombó Kevin Price, trombonista solista de la Royal Liverpool Philarmonic Orchestra.
Ha col·laborat amb les principals formacions orquestrals i cobles de Catalunya, així com en diferents estils de música, treballant amb grans directors com ara Antoni Ros Marbà, Josep Caballé, Salvador Brotons, Joan Albert Amargós o Manel Valdivieso. En l’àmbit de la cobla ha estat membre, tant de trombó com de fiscorn, de la cobla  Iluro, Sabadell i Marinada.
Compagina la feina de músic amb la tasca de docent en diverses escoles de música de Mataró i Barcelona, i actualment està cursant el Màster en Formació de Professorat per la Valencian International University.

Jordi, Xavier i Gerard

 

56 Comentaris

  1. 24-1-2014

    Molta sort en tots els seus nous projectes als components que deixen la Principal i moltes energies positives i bones vibracions als components que arriben de nou a aquesta Principal que tantes coses ens aporta.

    Que el camí que tot just comenceu sigui ple de bones estones, de molts vells i nous amics i molts èxits!

  2. 25-1-2014

    Bienvenidos, os deseamos lo mejor a los tres.
    Saludos desde Torrente de Cinca.

Deixeu un comentari