Gala dels Premis Nacionals

El dilluns 2 de juny tingué lloc al Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet la Gala dels Premis Nacionals de Cultura 2014. L’acte també es va emetre en diferit pel Canal 33.
La Cerimònia comptà amb la presència de l’Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el President del CoNCA, Carles Duarte; el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’ex-President José Montilla i l’actual President de la Generalitat, Artur Mas.
De La Principal de la Bisbal, el jurat del CoNCA va destacar que:
“cent vint-i-sis anys després del seu naixement el 1888 en plena Renaixença, continua duent a terme una tasca fonamental per a l’expansió i el coneixement de la sardana i aporta un llegat musical història que l’ha convertit en referent musical de primera fila al carrer. Pel fet de ser expressió de la Catalunya cívica, el president Francesc Macià li atorgà el títol de cobla oficial de la Generalitat de Catalunya, que li fou restituït després de la dictadura amb l’arribada de la democràcia el 1978”.

Fota de família

A través de les notícies publicades a la premsa escrita us fem un resum de l’acte:

“El Sagarra se viste de gala. El teatro Josep Maria de Sagarra acoge por primera vez el acto de entrega de los Premis Nacionals de Cultura 2014 un hecho histórico para la sala y también para la ciudad de Santa Coloma de Gramenet”. EL PERIÓDICO

“La cobla La Principal de La Bisbal ha salido al completo a recoger el octavo premio ante una larga ovación del público, antes de que su director, Francesc Cassú, haya considerado este galardón una guinda al aniversario 126 de la formación”. EUROPAPRESS

“El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que els guardonats als Premis Nacionals de Cultura representen molt bé el talent del nostre país. Per ell, això es demostra en la doble dimensió del talent creatiu i emprenedor que s’ha vist premiat en la gala d’aquest dilluns”. ACN

“Va ser una vetllada amb força moments emocionants, alguns sota l’influx dels versos de Joan Vinyoli. Per emocionats del tot, els membres de la cobla La Principal de la Bisbal, que van pujar junts a l’escenari i van ser, amb diferència, els més aplaudits”. PUNT / AVUI

“L’escriptor figuerenc Vicenç Pagès i Jordà, la cobla La Principal de la Bisbal i The Dalí Museum Saint Petersburg, de Florida, als Estats Units, van rebre ahir els Premis Nacionals de Cultura, en un acte celebrat al Teatre Josep Maria de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet al qual van assistir el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell”. DIARI DE GIRONA

“La Principal de la Bisbal, amb una història de 126 anys, va ser distingida amb el Nacional de Cultura per la seva aportació infatigable. El seu director, Francesc Cassú, va agrair “la fidelitat i constància del públic”. ARA

“La Principal de La Bisbal salió al completo a recoger el octavo premio ante una larga ovación del público”. EL PAÍS

“Artur Mas ha presidido hoy en Santa Coloma de Gramenet el acto de entrega de los Premios Nacionales de Cultura 2014, organizado por el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) de la Generalitat. El presidente catalán ha destacado que la cultura catalana puede hablar de tú a tú con el resto de culturas europeas y del mundo, no solo ahora, sino desde hace mucho tiempo”. LA VANGUARDIA

amb el president, Artur Mas

.

Deixeu un comentari