Gran Teatre del Liceu

Després de tot un any de celebracions al voltant de la dansa més bella de totes les que es fan i es desfan, Barcelona va tancar els actes de la capitalitat de la sardana. el dissabte 7 de febrer al Gran Teatre del Liceu, amb un concert de Josep Carreras, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (integrada per La Principal de la Bisbal i la Jove orquestra de les Comarques Gironines) i la Polifònica de Puig-reig sota la direcció de Francesc Cassú i David Giménez.
A les 20.00h el tenor Josep Carreras va oferir un concert de sardanes i música catalana.  Alguns dels temes que es va poder escoltar el públic que omplia el colós barceloní foren Sant Martí del Canigó, de Pau Casals; Puigsoliu, de Joaquim Serra o És la Moreneta, d’Antoni Carceller. Els assistents van ovacionar i aplaudir repetidament l’artista, que va oferir diversos bisos, com ara Rosó, de Josep Ribas; El Virolai, de Josep Rodoreda i La Santa Espina, d’Enric Morera. A més a més, al final del concert més de 80 dansaires de les colles sardanistes de sardana esportiva de la ciutat de Barcelona van entrar a la platea per formar una gran rotllana de germanor i ballar una sardana final.

A l’esdeveniment hi van assistir Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Glòria Renom, diputada del Parlament de Catalunya; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella i senadora; Lluís Puig, director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya; Marta Alòs, diputada de la Diputació de Barcelona; Carles Sala, Director Barcelona Capital de l’ICUB de Barcelona i Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’ICUB de Barcelona i Joan Corbera, director de Comunicació i Relacions Institucionals del Gran Teatre del Liceu. També hi eren Víctor Sallés, coordinador del Projecte Capital de la Sardana; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Santi Ferrerfàbrega, president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i Enric Sans, president de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona.

Abans del concert, a les 17.00 es presentarà al foyer del teatre la Guia d’aplecs 2015. La Guia d’aplecs i concursos de la sardana és un compendi de tots els actes sardanístics que es fan anualment a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord.

Deixeu un comentari