Seguem arran

El passat 8 de setembre La Principal de la Bisbal va tenir l’oportunitat de participar amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya en el concert de commemoració de la diada de l’onze de Setembre organitzat per al Born Centre Cultural i produït pel Grup Enderrock, L’Avenç i Clack amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Metalquímia. L’escenari d’aquesta producció es va situar a la sala Moragues del Born Centre Cultural, just al costat on es troben les ruïnes de l’antiga Barcelona. La mateixa que va viure el setge de Felip V que va acabar l’11 de setembre de 1714, amb el desenllaç per tots conegut.
L’espectacle, titulat Seguem Arran! Quinze himnes i una cançó eròtica, va recórrer un conjunt de cançons populars dels països catalans que per la seva transcendència han acabat convertint-se pràcticament en himnes. Com no podia ser de cap altra manera, també s’hi va interpretar Els Segadors, repassant-ne, a més, el seu curiós origen: una cançó eròtica del s. XVIII, tal com hem pogut saber gràcies al treball de recerca del prestigiós musicòleg Jaume Ayats, autor del llibre Els segadors. De cançó eròtica a l’himne nacional, del documental de TV3 Bon cop del falç. La història de l’himne i també de l’exposició Bon cop de falç presentada al Born CC.
A part de la SCCC, en aquest concert hi van actuar grans figures del panorama musical català: Miquel Gil, una de les veus de referència de la música d’arrel del País Valencià. Arnau Tordera, cantant, guitarrista i compositor d’Obeses, un dels grups revelació del 2015. Roger Padullés, un dels tenors amb més projecció del moment. Premi Enderrock 2015 de la Crítica al millor artista de clàssica. Joan Crosas, actor i músic. Mariona Sagarra, cantant, reconeguda pel seu tractament de la tradició vestida d’actualitat. Jordi Fàbregas, membre del Pont d’Arcalís i dinamitzador folk. Coral Cantiga, un dels cors amateurs més destacats de l’actualitat, amb seu als Lluïsos de Gràcia.
La Xarxa de televisions locals va emetre en directe i en exclusiva per a tot el país els concert.

Deixeu un comentari