Dídac Flores

És temps de canvis i renovació dins La Principal de la Bisbal. La temporada 2016/17 ho farà amb una incorporació al capdavant de tot, en un dels llocs més destacats de la formació i on es requereix d’un gran talent, motivació i connexió amb el públic. Es tracta del jove cantant i actor Dídac Flores, el qual aportarà un plus de qualitat a la formació, al mateix temps que donarà continuïtat a la línia que segueix des de fa uns anys l’orquestra, incoporant a gent jove però, alhora, amb reconegudes carreres musicals. Saba nova que es combina amb l’experiència i el bon saber fer dels músics que porten més temporades.
Nascut el 23 de gener del 1.992 a Cardona, Dídac Flores té una trajectòria artística que deixa totalment fora de dubte el seu talent. El 2010 va obtenir el Grau Professional de Música al Conservatori Municipal de Música de Manresa, en les especialitats de piano i flauta travessera. Posteriorment ha estudiat cant i tècnica vocal amb Miguel Manzo (Speech Level Singing) i Daniel Anglès i s’ha format en el camp de la dansa a l’escola Coco Comín.
Amb 17 anys, va debutar professionalment en el món de la televisió; on va resultar ser el guanyador del reality-show musical Buscant la Trinca a Televisió de Catalunya (TV3). Conseqüentment, en el camp del cinema ha interpretat, com a protagonista, a Josep Maria Mainat (“el ros de La Trinca”) a La Trinca, Biografia No Autoritzada; una comèdia musical de ficció, amb guió de Joaquim Oristrell i Manuel Iborra.  Es tracta d’una coproducció de Televisió de Catalunya, Diagonal TV i Gestmusic, amb la col·laboració de l’ICIC i l’ICAA. Com a resultat de tot això, aquell mateix any formà La Nova Trinca del s.XXI, una formació orquestral que ha  actuat als envelats de més  150 localitats del país i Balears: un gran projecte amb projeccions i escenografies que acompanyaven el hits irònics i polítics del grup de Canet de Mar
Molt vinculat al teatre amateur del seu poble i a les agrupacions “El traspunt de Cardona” i “La Cua del Gat”, no és fins al 2011 que s’estrena professionalment en el camp del teatre amb Grease, el musical ambientat en un institut nord-americà, que narra la història d’amor entre dos joves, la Sandy i en Danny. Va estar-hi 3 anys, fent de “Doody”, un dels amics de la banda de John Travolta (Danny).
El 2013, va estrenar el seu primer espectacle de creació pròpia com a pianista, cantant, actor i director musical del mateix. És tracta de Lo tuyo y lo mío, on 2 actors i un pianista (el propi Dídac) expliquen totes les fases per les quals passa una relació amorosa només cantant i entrellaçant les cançons més populars del pop espanyol.  Va estar en cartellera 5 mesos d’èxit al Club Capitol de Barcelona, després ha visitat una setantena de localitats durant la gira i recentment, al Teatro Fernán Gómez de Madrid.
Destacar també la seva última producció, aquest recent i renovat  Mar i cel, de la companyia DAGOLL DAGOM, al Teatre Victòria; l’espectacle de teatre musical que més ressò ha tingut a Catalunya, on Dídac Flores interpretà els següents personatges: Felip, Duc de Lerma i el caporal.
Dins del camp estrictament musical, amb 16 anys va fundar amb els seus companys la seva primera banda de versions Backstage, posteriorment formà part de varis conjunts musicals i de ball i, més recentment, ha estat el cantant de l’Orquestra Girasol, un dels grups de versions més reconeguts  del país.

Deixeu un comentari