2017 – 2018

Amb il·lusions renovades comencem la temporada sense oblidar però la darrera, que sempre serà recordada per la jubilació de dos músics històrics de la Principal: Joan Xandrich i Josep Ramon Prats, dos referents fonamentals per entendre la trajectòria de la cobla-orquestra en aquestes últimes dècades. Paral·lelament també han deixat la formació Jordi Montasell per dedicar-se a la docència musical i Dídac Flores per treballar en el món del teatre i els musicals. A tots quatre els hi desitgem tota la sort del món, i els hi estem infinitament agraïts pel seu talent i dedicació. Joan, Ramon, Jordi i Dídac: Moltes gràcies per tot el que hem viscut plegats.

Els nous components de La Principal de la Bisbal:

Carlos Herruz, trompetista de Reus. Talent i experiència
Començà els estudis musicals a la Banda del Col·legi Pare Manyanet de Reus i al Conservatori de Reus, va acabar el Grau Superior de Trompeta amb les màximes qualificacions, Premi d’Honor de Grau Superior de Trompeta i Menció d’Honor de Grau Superior de Fliscorn.
Obtingué el Postgrau de Trompeta a l’”Instituto Superior de Arte” de l’Havana i fou Becat pel Ministeri de Cultura Espanyol per a una ampliació d’estudis a Nova York a la Manhattan School of Music. Màster Oficial en Interpretació de la Música antiga ESMUC – UAB. Magisteri musical per la URV i Doctorat en Musicologia i Interpretació de la Música Antiga, UAB.

Ha estat trompeta solista de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (J.O.N.C.), és col.laborador de nombroses orquestres, com l’OBC, la del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Banda Municipal de Música de Barcelona i l’Orquestra de Cambra de Vila-seca. També ha estat trompeta solista de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
Actualment és membre del quintet ForumBrass i del grup de metalls Àgora Brass. És professor de trompeta a l’Escola de Música Municipal de Cambrils i del Conservatori de la Diputació de Tarragona.

Manel Juste, fiscornaire de Santpedor. Un futur prometedor
Començà els estudis musicals de Grau elemental i Mitjà al Conservatori Municipal de Manresa, amb el trombó de vares i el fiscorn. Actualment està estudiant a Barcelona el Grau Superior de Fiscorn a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

De manera molt precoç, amb només 15 anys, va començar a tocar a la Cobla Canigó de Torelló, més tard formà part de la Cobla Jovenívola d’Agramunt i aquest darrer any ha estat integrant de la Cobla Maricel de Sitges.

Jordi Company, contrabaixista del Far d’Empordà. Un valor segur
Va iniciar els estudis musicals de piano i solfeig a l’Escola de Música del Casino Menestral de Figueres, amb Jaume Cristau va rebre les primeres classes de contrabaix i baix elèctric. Posteriorment va anar al Conservatori de Girona per realitzar les assignatures teòriques, i de contrabaix amb Enric Rigau. Finalment va ampliar els seus estudis al Conservatori de Música de Badalona on va formar part de l’orquestra del mateix centre sota la direcció d’Alfons Reverté (OBC) i Josep Pons (JONC).

Va entrar en el món de la cobla amb els Rossinyolets. Posteriorment va tocar a la Cobla-Orquestra Miramar, Cobla-Orquestra Marimba, Cobla-Orquestra Gironina, Cobla-Orquestra Costa Brava i la Cobla-Orquestra Montgrins.

Iago Garcia, cantant d’Hostalric. Un diamant en brut
Inicià els seus estudis a l’Escola de Música de Vidreres, realitzant el Grau Elemental, seguidament va fer el Batxillerat Artístic a l’INS Sobrequés de Girona. Actualment està fent el Grau Professional de Música al Conservatori de Girona i paral•lelament realitza cursos d’interpretació al Centre de formació teatral el Galliner de Girona.

A part de ser un gran baríton, toca també el fiscorn i el trombó. Ha estat component de la Banda, la Big Band i la Cobla de Sta. Maria de Blanes, també ha format part de la Cobla del Futur, la Cobla Arbucienca, la Cobla del Conservatori de Girona i la Cobla Osona.
Actualment és cantaire del Cor de Cambra de la Diputació de Girona i forma part del quartet a cappella 4GAMI, grup concursant de l’”Oh Happy Day” (4a edició) el famós programa musical de TV3 en què nou grups vocals i corals d’arreu de Catalunya competeixen interpretant cançons.

Carlos, Iago, Manel i Jordi: Benvinguts i molts èxits!!!

Deixeu un comentari