CoCo 2018

L’esdeveniment Competència de Cobles Grans - CoCo Gran, que es va celebrar el passat 21 d’octubre del 2018 dins els actes de Sant Martirià a Banyoles “va ser un èxit rotund” segons els organitzadors i el públic assistent. Amb la Plaça Major de les grans ocasions plena de gom a gom, la Principal va compartir escenari amb les formacions: Ciutat de Girona, Montgrins i Selvatana.

Dins la rivalitat del concurs de cobles, hi va destacar especialment l’actuació de La Principal de la Bisbal, guanyadora de la totalitat dels premis en joc. Un fet que mai havia passat en les votacions populars del “CoCo Gran” que organitza -any rere any- el Foment de la Sardana de Banyoles.

En 1a Ronda de Sardanes per escoltar, va assolir el primer lloc amb la fascinant i seductora Aura d’abril de Joaquim Serra.
En 2a Ronda dedicada a les Sardanes d’estrena, la Principal va guanyar amb l’obra del músic capelladí Xavi Cassanyes, La Nàiade del Llac de Banyoles. La sardana -premiada amb 1.000 €- va tenir 230 vots, doblant en puntuació a la seva seguidora més pròxima.
En 3a Ronda dedicada a les Sardanes obligades, La Principal novament va guanyar amb Atrevida del mestre Ricard Viladesau executada magistralment per Gerard Serrat (fiscorn) i Jordi Gil (trompeta).
I finalment en 4a Ronda i dins la categoria de Sardanes per ballar, la cobla va assolir el primer lloc amb la interpretació de la divertida obra del mestre cabrilenc Sigfrid Galvany, Contents del camí fet.

La vetllada del “CoCo – Gran” s’acabà amb la sardana estereofònica Somni de Manel Saderra Puigferrer interpretada per les quatre cobles. El director convidat fou, Jordi Piccorelli, musicòleg i  director d’orquestra. A la repetició final s’apagaren els llums de la plaça i el públic va encendre les tradicionals bengales.

 

Deixeu un comentari