Premis Alícia 2019

El dissabte, 21 de setembre, l’Atlàntida de Vic fou l’escenari de la primera gala d’entrega dels Alícia, durant la qual es donaren fins a onze premis a diferents professionals i entitats del sector de la música d’un total de quaranta finalistes escollits pels acadèmics. Els premis estan impulsats per l’Acadèmia Catalana de la Música i, com ha explicat a l’ACN el seu gerent, Manel Montañés, volen “posar en valor de manera transversal, sense distincions de gènere ni etiquetes estilístiques, la música com a art”.
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (integrada per la Jove Orquestra de les comarques gironines i La Principal de la Bisbal) i el seu director titular, Francesc Cassú estaven nominats dins la categoria de Millor producció discogràfica per l’enregistrament de Llull (Global), l’Òpera de Francesc Cassú (música) i Jaume Cabré (llibret) estrenada el 23 i 24 de novembre de 2018 a l’Auditori de Girona, amb direcció escènica de Xavier Albertí. La composició d’aquesta òpera va néixer d’un encàrrec de l’empresari i mecenes Josep Lagares, president de Metalquímia, al músic Francesc Cassú, de compondre una òpera de temàtica catalana. Aquests van encarregar un llibret al novel·lista Jaume Cabré, qui va triar que l’obra girés entorn de la figura de Ramon Llull com a referent i gran ambaixador de la cultura catalana.

PRODUCCIÓ DISCOGRÀFICA
El mal querer (Sony) de Rosalía
Estómac (Satélite K) de Clara Peya
Llull: Òpera en un pròleg i dos actes (Música Global Discogràfica) de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Som (RGB Suports) d’Els Pets

Finalment el guardó a la millor Producció Discogràfica se l’emportà El Mal Querer de Rosalía, produït per Columbia Records. A la gala dels premis va assistir-hi el President Quim Torra i van actuar-hi músics com El Petit de Cal Eril, el cor femení Voxalba i Orpheus XXI, l’Orquestra de refugiats de la fundació de Savall.

Deixeu un comentari