Declaració Universal dels Drets Humans

El passat dimarts 10/12/2019 va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona l’acte de Commemoració del Dia dels Drets Humans, 71è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Organitzat per l’ ANUE – Associació per a les Nacions Unides i presidit pel Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Sr. Alfred Bosch. L’acte va consistir en la lectura solemne del preàmbul i dels articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, a càrrec de destacades personalitats relacionades amb el món de la música: Pep Sala, Quimi Portet, Companyia Elèctrica Dharma (Joan Fortuny), Club Wagner, ESMUC (Núria Sempere), La Principal de la Bisbal (Pere Rabasseda), Conservatori del Liceu, Anna Andreu, La Locomotora Negra (Ricard Gili), Fundació Pau Casals (Jordi Pardo), Vedran Smailovic (“El violoncel·ista de Sarajevo”), Núria Feliu, Josep Tero i Los Manolos (Rogeli Herrero) entre d’altres.
La “Declaració” es tracta d’un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s’apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans. Es tracta del més bàsic d’una sèrie de tractats que es van redactar l’any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.

El document es va crear com un seguit d’objectius que els governants mundials havien de seguir. Com a llei internacional, és una eina utilitzada sovint per pressionar els governs dels països que no compleixen algun dels seus articles, ja que es tracta d’un document d’obligat compliment per a tots els estats membres de la comunitat internacional. Per tal de vigilar-ne el compliment l’any 2006 es va crear en el si de les Nacions Unides un organisme especial anomenat Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.
El Conseller de la Generalitat Sr. Alfred Bosch va finalitzar el seu discurs amb les següents paraules: El compliment dels Drets Humans és una qüestió de voluntat política i ho hem de fer tots junts.

La Principal de la Bisbal i Pere Rabasseda -que va llegir l’article 27- com a portaveu de la formació durant la celebració, volen donar les gràcies a Associació per a les Nacions Unides per estar convidats a participar en aquest gran i prestigiós acte, representant la cultura popular catalana. Mostrant un agraïment infinit a totes les persones de l’ANUE.

Deixeu un comentari