Covid-19

EL SECTOR DE LA MÚSICA EN DIRECTE EXIGEIX DEPURAR RESPONSABILITATS AL PROCICAT PER LA SEVA ERRÀTICA I INCOHERENT GESTIÓ EN L’ÀMBIT DE LA CULTURA EN VIU. L’ASSOCIACIÓ ARC, QUE ENGLOBA EL 80% DELS REPRESENTANTS, MÀNAGERS I PROMOTORS DE CATALUNYA, DENUNCIA LA GESTIÓ CONFUSA DEL PROCICAT, QUE PARTEIX D’UN DESCONEIXEMENT TOTAL DEL SECTOR CULTURAL, QUE PROVOCA INCERTESA EN EL PÚBLIC I LA CANCEL·LACIÓ INNECESSÀRIA D’ACTIVITATS CULTURALS.

ARC, una de les associacions professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país, que acull més de 40 anys d’història, i que es pot considerar el Col•legi Professional dels representants, els mànagers i els promotors, compta amb més de 60 empreses associades, que representen un 80% del volum empresarial català. Després de la incertesa i la gestió vergonyosa del PROCICAT, reclama:

1. Reconeixement explícit per part de la Generalitat de Catalunya i del PROCICAT, de la seguretat en els concerts on es respecten escrupolosament totes les mesures i protocols decretats, i l’evidència que no hi ha cap indici de contagis per Covid-19 als concerts i actes culturals, segons afirmen públicament diversos experts.

2. Comunicació directa i efectiva de la Generalitat de Catalunya amb tots els ajuntaments de Catalunya, respecte a la conveniència que es realitzin els concerts i les festes majors programades, respectant les mesures de seguretat sanitària establertes en cada moment.

3. Instar que s’obri una investigació interna dins del Departament de Salut, a fi d’aclarir les presumptes recomanacions fetes des del Departament a diversos Ajuntaments de Catalunya, aconsellant anul·lar concerts, festivals i festes majors senceres previstes com a mesura de prudència, quan ja existeix una normativa específica per a realitzar totes aquestes activitats i que ja s’ha demostrat sobradament que s’estan complint.

4. Un rescat econòmic urgent i suficient de totes les empreses dedicades a la música en viu, perjudicades per les anul·lacions dels concerts programats, a fi d’evitar la fallida generalitzada d’empreses en les pròximes setmanes. Unes empreses que sustenten un percentatge molt elevat de la música en viu de tot el país.

#laculturaessegura #culturasegura

Premsa ARC Marc Isern

Deixeu un comentari