Enderrock 2021

El darrer disc de la Simfònica de Cobla guanya el Premi Enderrock de Millor Disc de Música Clàssica
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) ha guanyat el Premi Enderrock al Millor Disc de Música Clàssica per votació popular amb l’enregistrament d’Emociona’t amb la SCCC: 25 anys de Música Global. Aquest és el 4t cop que la formació guanya un Premi Enderrock, i fusiona músics de La Principal de la Bisbal amb intèrprets d’una orquestra simfònica. A més a més, hi actuen diversos cantants molt coneguts com Elena Gadel, Manu Guix, Miki Núñez i Paula Giberga, junt amb la Polifònica de Puig-reig, tots sota la direcció de Francesc Cassú. El títol del disc, a més a més, serveix per commemorar els 25 anys de la discogràfica Música Global.
La SCCC és un projecte formatiu il·lusionant, ja que incorpora músics de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), nascuda a partir de la coneguda Orquestra de Cadaqués. Però també és en certa manera experimental, ja que permet crear noves obres gràcies a les infinites possibilitats dels instruments de la cobla i l’orquestra. Així, destacats autors contemporanis com Albert Guinovart, Salvador Brotons, Carles Cases, Enric Palomar, Francesc Cassú o monsenyor Valentí Miserachs han composat peces per a aquesta formació. També ha comptat amb la participació de diversos i destacats intèrprets com Josep Carreras, Beth, Manu Guix o Lluís Llach.
Els altres guardons Enderrock que ha aconseguit aquesta formació han sigut per Tossudament Llach, del 2017, que aplega un recull de les cançons més emblemàtiques de Lluís Llach interpretades pels cantants Beth, Manu Guix, Elena Gadel i Roger Padullés; l’any següent Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls i el 2019 per Llull, òpera en un pròleg i dos actes, amb llibret de Jaume Cabré i música de Francesc Cassú.
La creació de la SCCC es va produir el 2008 i cal agrair-la a Narcís i Josep Lagares, i l’impuls i el suport de la Fundació Metalquímia i l’Auditori de Girona. La seva singularitat la converteix en una formació simfònica única.
El premi s’ha fet públic en el marc de la gala celebrada a l’Auditori de Girona aquest passat dijous 8 d’abril al vespre. La cerimònia ha premiat diversos autors i categories de la música en català. Així, el grup Stay Homas ha sobresortit amb 3 guardons de la votació popular, mentre que Sílvia Pérez Cruz, Miki Núñez i Buhos n’han obtingut 2 cadascú, atorgats també pel públic. D’entre els altres més de 15 guardons lliurats hi destaca també el de Txarango com a millor disc de pop-rock, Sabor de Gràcia el de millor disc de folk per 25 anys; i Ballaveu ha aconseguit el premi a millor cançó de folk pel doble senzill “Dalt del cotxe | Un, dos, rat”. El Premi Enderrock d’Honor ha sigut per a Guillermina Motta; el Premi Enderrock a la Trajectòria ha sigut per a Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent; el Premi Enderrock Estrella per a la campanya #Joemcorono i el Premi Joan Trayter A La Producció l’ha guanyat David Soler.
Els Premis Enderrock volen premiar la música en català des de tots els àmbits possibles i els impulsa la revista Enderrock des de l’any 1994.

*Portal sardanista

Deixeu un comentari