Els músics realitzen més de 25.000 Km per carretera cada temporada viatjant amunt i avall per totes les festes del país. Respecte a d’altres mitjans de transport utilitzats, les xifres són molt baixes.

    La Principal interpreta més de 350 sardanes cada l’any; la que més: “La Santa Espina” d’Enric Morera amb més de 130 vegades. A l’arxiu de la cobla – creat darrerament per  Josep Ramon Prats – hi ha registrades més de 2.500 sardanes.

    A l’hora del menjar a taula, la “família” de La Principal la formen 21 persones entre músics, tècnics i muntadors. L’Orquestra menja en més de 140 restaurants diferents cada any.

    La Principal de La Bisbal és la formació estable amb més enregistraments realitzats de l’estat espanyol, tot un veritable record GUINESS !!! Actualment grava una mitjana de 5 CD’s cada any.

    Sumant totes les festes en què participa, La Principal realitza més de 330 hores de ball cada any (quasi 14 dies sense parar de música de festa). Respecte al concert líric, les xifres són més baixes: 150 hores de Concert (més de 6 dies seguits de sarsuela, òpera, música clàssica i cançons catalanes).

    Dintre el camió no només hi viatgen tarimes, escales, instruments musicals, l’equip de so i l’equip de llum. Dintre les caixes de vestuari, l’orquestra transporta a cada poble: 47 americanes, 34 pantalons, 90 camises, 3 fracs, 30 armilles, 24 vestits, 45 parells de sabates, un equip complert de maquillatge i tots els complements habituals: corbates, llaços, mocadors, etc.

    El muntatge de La Principal en condicions normals -si el camió té un bon accés a l’escenari- té una durada de 4 hores, la recollida és més ràpida amb 3:45 hores.

    En els mesos d’estiu els músics dormen una mitjana de 5:15 hores cada dia, els muntadors una mica menys 4:55 hores. El 25% dels dies dormen en hotels i pensions, el 75% restant a casa seva (aquestes dades poden variar molt d’un any a l’altre, tot depèn de les distàncies entre els diferents pobles i el lloc a on viu cada músic).

    La Principal realitza una mitjana de 40 assajos a l’any amb una durada de 7 hores cada sessió, quasi 12 dies seguits assajant sense parar… Actualment els assajos de cobla es realitzen al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà i els de Concert i Ball a la sala polivalent “La Pineda” de Sant Gregori.

    A cada actuació de ball damunt de l’escenari hi ha els següents intruments: 1 bateria, 1 equip de percussió, 1 baix elèctric, 1 guitarra elèctrica, 1 piano elèctric, 2 teclats, 3 trompetes, 2 trombons, 2 fliscorns, 4 saxos alts,  2 saxos tenors, 1 saxo baríton, 2 flautes, 1 flautí, 2 clarinets i 4 violins. Actualment La Principal té en repertori més de 100 temes de ball.

    S’utilitza un total de 8 km de cable pel funcionament d’un ball o concert.

    El consum de piles és elevat, una mitjana de 500 l’any, som clients preferents de la casa VARTA. Encara ho és més el consum elèctric: Uns 150 kwh a cada actuació. Aproximadament 18.000 kwh  l’any, el que suposa una despesa aproximada de 1768€.