La Principal de la Bisbal ha col·laborat i col·labora amb diferents organitzacions no governamentals, aportant la seva música per fer un món millor. Així marato.mateix hi ha molts músics de La Principal que a títol individual participen també en actes solidaris com per exemple La Marató de TV3 realitzant diferents actuacions musicals durant el programa.

Una data molt important per La Principal fou l’audició de sardanes realitzada a la plaça de Catalunya de Barcelona l’any 1995 sota el nom de PAU PER BÒSNIA per recaptar diners per la gent que patia els efectes de la guerra. L’acte fou molt emotiu amb la plaça plena de gent disposada a col.laborar. Durant l’audició es va estrenar la sardana de Jordi Paulí Pau per Bòsnia pensada i escrita per a l’ocasió.

somniEl dissabte 4 de juliol de 1998 sota el títol de FEM REALITAT UN SOMNI es va formar la gran rotllana que va envoltar l’estany de Banyoles, La Principal va tocar dues sardanes des del mig del llac: Somni de Manuel Saderra i Puigferrer i Sardanes al Casino de Martirià Font. D’acord amb els organitzadors i amb l’autorització expressa dels homenatjats, la sardana al voltant de l’estany es van adherir a la campanya del MULLA’T i va ser també la sardana de la solidaritat amb tots els afectats per l’esclerosi múltiple.

mansunidesEl 27 de febrer de 2.000 i dintre els actes del 150è aniversari de la tenora i el centenari del naixement del mestre Josep Mª Ruera, LA PRINCIPAL realitzà un concert de cobla a Granollers organitzat per MANS UNIDES sota el títol de Fem del món la terra de tothom. La Parròquia de Sant Esteve es va omplir de gent per escoltar la cobla i aportar diners per lluitar contra la fam, les malalties i les guerres.

És tradició que cada any La Principal (si els seus compromisos ho permeten) durant els mesos d’hivern  organitzi un concert líric a La Sala de Ball de Girona per diferents organitzacions no governamentals, totes elles necessiten l’ajuda de tothom: Lliga contra el Càncer, l’Alzeimer, etc, no cal dir que sempre la sala està plena de gom a gom de gent solidària.