FRANCESC CASSÚ i JORDI
Neix el 25 d’octubre de 1965. S’inicia al món de la música de la mà del seu pare, Josep Cassú i als sis anys comença els seus estudis musicals al conservatori de música de Girona, tenint com a mestres Josep Viader (qui manifesta que Cassú ha estat el seu millor alumne) i Àngels Alabert. Culmina els seus estudis superiors al Conservatori de Música del Liceu a on obté la titulació superior, i treballa la vessant de direcció d’orquestra amb el mestre Joan Lluís Moraleda. L’any 1992, amb només 26 anys, assumeix la direcció de la cobla La Principal de La Bisbal – cobla oficial de la Generalitat de Catalunya – que encara dirigeix. Ha dirigit també l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra filharmònica de Catalunya i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Com a compositor ha destacat en la vessant de sardana de concert i obres per a cobla, havent estrenat al Gran Teatre del Liceu, a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana, entre els més destacats. Destaca també la seva producció simfònica, curta però intensa, interpretada per les millors orquestres del país.
Composicions per a cobla:
Sardanes per a cobla:
“Impressió” (composta a l’edat de 16 anys i estrenada al Teatre Municipal de Girona)
“Recordança”
“Dolça de Nadal”
“De nit al pont de Sant Agustí” (escollida pels crítics com a una de les 10 millors sardanes de la història)
“A la Bisbal, aplec d’argent”
“Cent a cent” (amb versió per a dues cobles també)
“Fragància de violetes” (estrenada al Palau de la Música)
“Ferm amor”
“Sardana d’en Tocasons”
“El pati de l’abadia”
“50 anys de festa”
“La ballarina i el soldadet de plom”
“Vent de llevant”
“Aurora promesa” (estrenada al Palau de la Música)
Obres per a cobla:
“El ball del batre”
“El retaule de Santa Tecla” (estrenada a la catedral de Tarragona on cada any s’interpreta en el marc de la seva festa major)
“L’orgiliana”
“Festa del Tocasons” (Representació popular amb la participació de tot el poble de Taradell)
“Festa de mar” (estrenada per l’esbart Manresà)
“La polca de l’estrès”
“Akelarre” (obra d’encàrrec dels premis de composició Ceret – Banyoles i estrenada a Banyoles. Ha estat sintonia de sortida del programa “Sardana” de TV3 )
“Pastoral i fanfàrria en Si bemoll per a 5 fiscorns”
“Centenari” (Per a tenora solista. Obra d’encàrrec de Agrupació Mútua – pel seu centenari – i estrenada al Gran Teatre del Liceu l’any 2002).
“Invocació a Verdaguer” (Per a quartet de veus solistes, cobla i percussió. Obra d’encàrrec de l’Ajuntament de Vic en motiu del centenari de Jacint Verdaguer)
“Cançó d’amor a la llibertat” (Basada en temes de Lluís Llach)
“Fidelitat” (per a cor i cobla – Estrenada per la coral Canigó de Vic i La Principal de La Bisbal. Existeix també una versió per a cor sol)

Composicions simfòniques:
Francesc Cassú.“Centenari” (Per a tenora solista i orquestra. Estrenada per Josep Gispert i l’Orquestra Simfònica del Vallès a L’Auditori – 2003)
“Quasi vals per a piano i orquestra” (Estrenada per Alba Ventura i l’Orquestra Simfònica de les terres de Lleida a L’Auditori – 2004)
“La ballarina i el soldadet de plom” (Versió per a orquestra de corda. Estrenada per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà a Viena amb gran èxit – 2005)
“La ballarina i el soldadet de plom” (Versió per a quintet de vent)
“Suite Besalú” (Per a orquestra de corda. Dedicada a la vila de Besalú)