Seguidament podeu trobar un petit apunt biogràfic sobre els diferents directors de La Principal de la Bisbal.

ROBERT MERCADER i SUREDA. Director del 1888 fins el 1891. Robert Mercader era fill de Celrà i fou un dels fundadors de La Principal i al mateix temps el primer director. Instrumentista de flabiol, descendia d’una llarga nissaga de músics que es remunten al segle XV.

J20CanetJOSEP CANET i ROURA. Director del 1891 fins el 1894. Josep Canet era fill de Torroella, fou fundador de La Principal i també assumí les tasques de representant. Instrumentista de flabiol, violí i contrabaix, també va composar sardanes.

JM20SolerJOSEP MARIA SOLER. Alumne destacat del mestre Carreras i Dagas, ingressà a La Principal de la Bisbal amb dinou anys i tres anys més tard n’assumia la direcció. Josep Mª Soler fou un gran compositor a la vegada que instrumentista de tible, flabiol i violí.

JsosaloJOSEP SALÓ. Director del 1912 fins el 1915. Josep Saló músic amb una dilatada experiència en altres formacions, era un gran trompetista i violinista. Després de tres anys, abandonà La Principal per fer-se càrrec de la cobla Catalònia.

G20CanetGENÍS CANET i BOADELLA. Director del 1916 fins el 1935Fill de Josep Canet, ingressà amb quinze anys a La Principal, instrumentista de trombó i violí, en fou el director durant vint-i-tres anys. La seva etapa com a director fou molt important per la solidesa i formació de l’orquestra.

csaloCONRAD SALÓ i RAMELL. Director del 1935 fins el 1977. Va néixer a Granollers i amb set anys ingressà a l’escolania de Montserrat, allí es formà musicalment. Va entrar a La Principal com instrumentista de fiscorn, violí i piano. La seva tasca ha estat molt important. Gran compositor, Saló és una fita històrica en el món de la cobla.

J20cassuJOSEP CASSÚ i SERRA. Director del 1977 fins el 1990. Neix a Bordils, descendeix d’una nissaga de músics, els Grau de Bordils. Continuador de l’obra de Saló, Josep Cassú és un excel·lent instrumentista de Fiscorn i piano, deixà La Principal per dedicar-se a la docència. Actualment (sempre vinculat amb La Principal)composa sardanes.

JosepMaSurrell1JOSEP MARIA SURRELL. Director del 1990 fins el 1992. Nascut a Figueres, Surrell és un gran pianista. En la seva curta estada a La Principal va treballar sobretot en millorar aspectes de ball i concert.

F20cassuFRANCESC CASSÚ i JORDI. És l’actual director des de 1992. Nascut a Girona i fill de Josep Cassú, Francesc Cassú té una sòlida formació musical, és un excel·lent arranjador, compositor i pianista, les seves sardanes han estat guardonades en diversos concursos. Assumí amb èxit la difícil tasca de director de La Principal amb solament 26 anys d’edat.

 

Per més informació i fotografies visiteu el web d’en Josep Loredo, feu clic aquí: