Cançons de mar i muntanya és un espectacle nascut al Camp de Tarragona amb la voluntat de divulgar el so de la música per a cobla arreu del territori català. Un concert que ret homenatge als gèneres musicals de l’havanera, els cants de taverna i la sardana.

Castell de Sant Gregori

Castell de Sant Gregori

Amb aquest repertori, La Principal de la Bisbal pretén recuperar l’essència d’una terra farcida de tradicions i antics costums, amb un tarannà propi. Cançons de casa nostra amb l’aroma i el gust d’un bon vermut. Melodies autòctones i de proximitat amb l’accent reusenc d’Esther Buqueras

Esther Buqueras

Cantant, soprano. Dotada d’un profund sentit de la musicalitat i un domini inqüestionable de la seva polifacètica veu, la qual abasta des de la música lírica més representativa fins a la música més actual. Al llarg de la seva carrera musical s’ha format amb les veus més prestigioses del país i ha actuat a les sales i auditoris més destacats del territori català.

Sala Polivalent de Seva

Sala Polivalent de Seva

L’espectacle ha estat presentat a: Badalona, Castell de Sant Gregori, el Vendrell, Auditori de Girona, la Batllòria, Seva, l’Hospitalet de Llobregat, Cruïlles, Canovelles, Vilallonga del Camp, Ribes de Freser, Vilassar de Dalt, Vic, Mollerussa, Vivers (Catalunya Nord), Breda, l’Esquirol, Vidreres, Sentmenat, Riudarenes, la Garriga, Begur, Santa Coloma de Gramenet, Taradell, Cabrera de Mar, Vilafranca del Penedès i Palafrugell.

 

Auditori de Girona

El concert porta aquest títol perquè recull peces musicals del Camp de Tarragona, com ara jotes de l’Ebre, cançons marineres i cants de taverna però també sardanes i havaneres més clàssiques. D’aquí aquesta interrelació entre una part més muntanyosa o d’interior i una altra més costera. En conjunt l’obra dura 1 hora i 20 minuts, sense mitja part. L’espectacle està inclòs al Catàleg Escènics de la Diputació de Girona i al Programa.cat de la Generalitat de Catalunya.

Cançons de mar i de muntanya es va estar gestant durant el confinament seguint la nova normativa, per oferir un tipus de concert més proper, adequat per a espais i poblacions de mida més petita a les habituals. La participació de la soprano Esther Buqueras respon al fet que, és una veu que fa temps que la cobla coneix i considera idònia per a aquest projecte: fer valer la música de taverna, l’havanera i la sardana.

Església de Ribes de Freser

Teatre de Taradell